Om

Helen Johansson

Välkommen till en värld av upptäckter och hållbarhet! Jag är din nationellt auktoriserade guide och Stolt medlem av SkåneGuide, vilket garanterar den högsta standarden enligt riktlinjer utfärdade av Sveriges Guideförbund och Visita, Svensk besöksnäring.


Med över sex års erfarenhet som guide, föreläsare och VD vid Scandinavian Green Roof Institute i hjärtat av Malmö, är mitt engagemang för det gröna och hållbarhetens framtid djupt rotat. Min resa började med en kärlek till naturen, vilket så småningom ledde mig till att utforska gröna tak och andra blågröna urbana lösningar.


Från att ha varit en del av den banbrytande anläggningen av en av Skandinaviens största takparker på Emporia köpcenter i Malmö, till att föreläsa om och sköta gröna tak och andra urbana blågröna lösningar, har jag kontinuerligt strävat efter att sprida kunskap och medvetenhet.


Med en mångfacetterad bakgrund har jag samlat på mig en unik kompetens och erfarenhet som jag nu delar med världen. Genom att erbjuda spännande kurser, inspirerande föreläsningar och fängslande guidade turer, tar jag dig med på en resa genom grönskande taklandskap, historiska vandringar i Malmö, Lund och Köpenhamn, samt mycket mer.


Oavsett om det är på svenska eller engelska, är min passion och entusiasm smittsam. Låt mig guida dig genom en värld av gröna upplevelser och hållbarhetens framtid. Välkommen att upptäcka med mig!


Uppdrag:


Utbildningar:Artiklar:

Omdömen

"I tre år har Helen lett mina landskapsingenjör studenter genom Malmös grönblå infrastrukturpå ett ypperligt pedagogiskt sätt. Hon har alltid varit väl förberedd och intressant att lyssna på."

Scott Wahl Universitetsadjunkt och landskapsarkitekt, SLU

“Jag har varit med på flera guidningar tillsammans med Helen under tiden hon har jobbat på Gröna Tak Institutet. Hon lyckas kombinera en avslappnad och personlig stil med en professionalitet och tekniskt innehåll som brukar uppskattas av deltagare. Hon är tydlig i sin kommunikation och ärlig mot gruppen om hon får frågor som hon inte kan svara på, eller där hon förmedlar negativa erfarenheter. Det bygger förtroende och förmedlar viktig kunskap"


Trevor Graham, Director Urban Island

"I have had quite a few times groups of French political delegates in Augustenborg and at the Scandinavian Green Roof Institute.

Helen Johansson was our guide, and she was very knowledgeable, but also enthusiastic, engaging, and also entertaining. She has good communication skills and I would never hesitate to use her again!"


Nathalie Cobalt,
Cobalt Travel