Guidningar

Studiebesök och guidade turer

Utforska framtidens hållbara lösningar med Green Blue Guides inspirerande studiebesök!


Upptäck och lär er om blågröna lösningar för klimatanpassning, inklusive gröna tak, väggar och markbaserade alternativ.


Under åren har tusentals besökare från hela världen, inklusive kommuner, internationella grupper, studenter, politiker, företag och allmänheten deltagit i studiebesöken. Studiebesöken är utformade för att vara både informativa och inspirerande, och ger er möjlighet att se dessa hållbara lösningar i praktiken samt att lära er om deras sociala, ekonomiska och miljömässiga fördelar.


Med Green Blue Guides studiebesök får ni en förstahandsupplevelse av hur hållbarhet kan integreras i samhällsplanering och design, och hur det bidrar till mer livskraftiga och hållbara samhällen.


Oavsett om ni är en kommun, organisation eller en grupp som vill lära er mer, låt Green Blue Guide göra er upplevelse meningsfull och minnesvärd.


Tillsammans kan vi skapa en värld där människor och naturen lever i harmoni och balans!


Jag genomför många guidningar på uppdrag av Green Roof Institute och
i samma anda som de gjort under närmare 25 år.


Jag är nationellt auktoriserad guide och SkåneGuide enligt riktlinjer utfärdade av Sveriges Guideförbund och Visita, Svensk besöksnäring.

Platser att besöka

Malmö 
Varför heter Malmö just Malmö? Hur startade allt? 


Följ med på en rundtur från den första lilla handelsplatsen som sedan blev en stor industristad och numera har transformerats igen till att fokusera på utbildning och på klimatanpassning. Turen skräddarsys efter era önskningar, och kan sträcka sig från en timmes promenad till en heldag på cykel. Kontakta oss för offert och förslag på program.

Läs mer om några av platserna vi kan besöka här: 

Köpenhamn
Köpenhamn drabbades 2011 av ett våldsamt oväder och sedan dess har man jobbat mycket progressivt med klimatanpassningsåtgärder.  

Våra hel- och halvdagsturer besöker olika delar av Köpenhamn och visar upp de olika lösningar staden använt sig av för att tackla klimatförändringarna. Välj mellan två olika halvdagsturer eller en heldagstur. Lämpligt transportsätt är med cykel eller lokaltrafiken. Det går också bra att skräddarsy en egen runda.

Läs mer om några av platserna vi kan besöka här:

Lund
I Lund kan man antingen cykla runt och följa dagvattnets väg, eller besöka någon av de fina parkerna. 
Läs mer om några av platserna vi kan besöka här:

Malmö - trädvandring
I Malmö finns det ca 64 000 träd på allmän platsmark, fördelade på ca 750 arter. De gör stor nytta genom att ge skugga, rena luften, fångar regnvatten vid skyfall, binder koldioxid och framför allt utgör boplats åt många fåglar och insekter.
Vi kan gå en sväng i någon av Malmös parker för att lära känna dem bättre - eller varför inte en tur i city? Träden finns överallt!